اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

شیوه جدید فرار مالیاتی شرکت‌ها؛ بازی با حساب کارمندان

با توجه به بررسی سیستمی مالیات شرکت‌ها، برخی از آنها با فشار بر کارمندان خود به دنبال واریز وجوه فروش شرکت از طریق کارت به کارت و یا ثبت چک به نام آنها هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۰۴ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 24
کد خبر: ۲۶۶۵۲۴

به گزارش راهبرد معاصر. از زمانی که بحث اتصال دستگاه‌های کارتخوان به پرونده‌های مالیاتی و سپس موضوع تفکیک حساب‌های شخصی و تجاری مطرح شد، برخی برای فرار از پرداخت مالیات اقداماتی را در پیش گرفتند.

 

در مورد اشخاص و اصناف خرد عموماً این مسئله شامل انجام کارت به کارت می‌شود. در حقیقت در مواردی افراد به جای استفاده از دستگاه کارتخوان مشتری را به سمت واریز به حساب‌های غیرتجاری سوق می‌دهند.

 

در خصوص شرکت‌ها اما بسته به حجم کاری شرکت ممکن است به جای کارت به کارت، چک‌های شرکت به نام افراد دیگر به ثبت برسد تا از این طریق از شناسایی آنها به عنوان درآمد و سپس مبنا قرار گرفتن آن برای محاسبه مالیات جلوگیری کنند.

 

برای این منظور نیز به نظر می‌رسد که شرکت‌ها از حساب‌ها و نام برخی کارکنان خود به خصوص کارکنان بخش حسابداری بهره می‌برند. در این بین چنین درخواست‌هایی از سوی کارفرمایان می‌تواند کارکنان را تحت فشار قرار دهد. ضمن اینکه چنین اقداماتی ریسک‌های بعدی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد خواهد کرد چرا که اگر در تور مالیاتی گرفتار شوند، با جرایم جدی نیز مواجه خواهند شد.

 

نکته‌ای که باید از سوی شرکت‌هایی که از این روش استفاده می‌کنند مورد توجه قرار بگیرد این است که چنین شگردهایی در فرآیند هوشمندسازی که در حال حاضر سازمان امور مالیاتی در پیش گرفته است در بلند مدت کاربرد نخواهد داشت. با داده‌کاوی‌هایی که در حال حاضر با کمک هوش مصنوعی انجام می‌شود، امکان تقاطع‌گیری اطلاعات و شناسایی چنین مواردی وجود دارد.

 

هر چند در حال حاضر سقف‌های تعیین شده برای بررسی سیستمی بالا است و شامل موارد خرد نمی‌شود اما با گزارشات مردمی و موارد مشکوکی که در سامانه‌های سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد به ثبت می‌رسد موارد این چنینی نیز بررسی می‌شوند.

 

با در نظر گرفتن همه این شرایط بهتر است شرکت‌ها و فعالان اقتصادی به جای اصرار بر تداوم مسیر گذشته به مرور به مسیر هوشندسازی تن دهند. به نظر می‌رسد که با روند کنونی دایره فرار مالیاتی به مرور تنگ‌تر خواهد شد و به این ترتیب ممکن است در آینده اشخاص راهکارهای بسیار محدودتری برای فرار مالیاتی خواهند داشت./ تسنیم

ارسال نظر